Козаки відсвяткували річницю (фото)

У тернопільському спорткомплексі «Політехнік» ТНТУ ім. І. Пулюя відсвяткував другу річницю Козацько-Десантний Екологічний Осередок ім. Дмитра (Байди) Вишневецького. Осередок був утворений два роки тому на Майдані, і з того часу козаки беруть активну участь в житті області.

- Ми раді, що на наші іменини зібралось стільки людей, - сказав наказний отаман Тернопільського Коша Українського Козацтва генерал-хорунжий Володимир Мосейко. - Окрім святкового концерту, ми проводимо міжнародний турнір з міні-футболу, участь у якому беруть колишні воїни АТО, члени спілки ветеранів Афганської війни, військові 44-ої бригади, Нацгвардії, козаки. Для «родзинки» «Політехнік» зголосився надати нам ще дві команди афроамериканців. Поміряємось з ними силою…

Тернополяни приурочили святкування до Дня українського козацтва та свята Покрови. Це перший рік, коли День захисника України офіційно святкують не за російською традицією 23 лютого, а 14 жовтня.

Розділити радість з козаками могли не лише бойові побратими, а й звичайні містяни. Організатори подбали, щоб не сумував ніхто. Поки чоловіки розглядали зброю, вправлялися в рукопашних боях та стрільбі, жінок вчили приготуванню страв в польових умовах, а діти брали участь у різноманітних конкурсах.

Як то кажуть, добрий солдат — ситий солдат. Усіх гостей частували смачними козацькими стравами: кукурудзяною кашею, юшкою, м’ясом.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео