У Тернополі – новий тролейбусний маршрут

Від сьогодні тролейбус під номером 4 курсуватиме з вулиці Живова, від ринку, через вулицю Острозького, вулицю Гоголя, до Залізничного вокзалу. Звідти його маршрут проляже вулицею Шота Руставелі, проспектом Злуки, до кінця і з поворотом направо на вулицю 15-го квітня, через Збаразький поворот, вулицею Слівенською.

Наразі новий маршрут ще випробовують.

– Було дуже багато звернень мешканців нижньої Канади і Злуки, – каже директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. - За дорученням міського голови ми започаткували  новий, 4-ий, маршрут. Він своєрідний, з виконанням функцій 7-го маршруту. Тобто сьомий до 9 години ранку працює на вулиці Злуки в обидві сторони, возить людей зі Східного масиву на комбайновий завод, а після цього стає в звичайний режим графіку і працює вулицями Злуки, Слівенською через ринок, залізничний вокзал і по кругу.

Четвертий маршрут з’єднає Східний масив з центральним ринком. З цього приводу було також чимало звернень від тернополян.

– Було прохання людей зв’язати центральний ринок зі Східним масивом, - пояснив Андрій Мастюх. - Я думаю, що цей експеримент пройде вдало. Я впевнений, що в наступній маршрутній мережі ми залишимо цей маршрут. Єдине, що ми не маємо тої кількості транспортних засобів, якої треба. Ми купуємо нові тролейбуси, але, враховуючи те, що впродовж останніх 30 років не робилося таких масштабних закупівель, дуже велика кількість транспорту застаріла, і ми не маємо права їх випускати на маршрути, бо це є небезпека для пасажирів.

Бракує комунальному підприємству “Тернопільелектротранс” і водіїв. Відтак, Андрій Мастюх запрошує на навчання на водія тролейбуса з подальшим працевлаштуванням. Підприємство гарантує повний соціальний пакет, середня заробітна плата – 3 тисячі 700 гривень.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео