«Домобудівник» знову блокують (фото)

Піврічний конфлікт у ТОВ «Домобудівник» не вирішується, а загострюється. Сьогодні, 6 жовтня, близько 10 години ранку підприємство знову заблокували, аби не пустити працівників на робочі місця. Працівники впевнені, що це справа рук їхнього колишнього директора Євгена Рожука, який хоче повернути підприємство під свій контроль.

Біля «Домобудівника» неспокійно. Виїзд і в’їзд на територію заводу заблокували важкою технікою, кранами, бетонними блоками і решітками, аби не дати працівникам  виконувати свою роботу. Під ворота підприємства притягнули металеву будку з написами «Офіс інвестора». Під стінами «Домобудівника» з’явилися нібито його працівники, одягнуті в робочу форму підприємства, з плакатами, на яких рясніють звинувачення чинного керівника «Домобудівника» Василя Чупровського в хабарництві та крадіжках. 

 

Справжні працівники заводу кажуть, що коли розпочали стягувати техніку під завод, то «мітингувальники» неподалік переодягалися у форму «Домобудівника». «Мітингувальники» не є працівниками підприємства, а швидше за все – найманцями екс-керівника.

Як стало відомо «Терену» з власних достовірних джерел, за участь в такій акції протесту люди в робочій формі отримали по 300 гривень. Це вже не перший випадок «костюмованого» протесту під стінами підприємства. Минулого тижня підприємство блокували тричі.

Цікавим фактом є те, що на місце подій приїхала знімальна група телеканалу «Інтер», але ще до того, як підприємство «Домобудівник» почали блокувати.

Заводчани обурені таким станом справ і поступатися не хочуть. «Кожен стоїть за правду, за своє робоче місце, і будемо до кінця стояти», – запевняє голова профкому ТОВ «Домобудівник» Іван Манько. 

Нагадаємо, що у зв’язку з рішенням провести реорганізацію підприємства, у ТОВ «Домобудівник» виник конфлікт між працівниками і реорганізаційною комісією, до складу якої входить екс-керівник підприємства Євген Рожук. Колишнього очільника заводу звинувачують у незаконному привласненні частини акцій підприємства. На сьогодні вже 62 % акцій належить колишньому очільнику.

Працівники всю надію покладають на рішення апеляційного суду, засідання якого має відбутися у Львові, але ще невідомо коли.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео