Мідянка тихо лежала під плінтусом

Сьогодні, 6 жовтня, у Тернополі виловили змію. Вона не отруйна, але все одно неприємно. Гадючку знайшли на вулиці Тютюнника, 28, в житловому приміщенні. На виклик негайно вирушили бійці рятувального відділення групи рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. 

Провівши розвідку, рятувальники встановили, що в коридорі житлового будинку під плінтус справді заповзла змія. За характерними ознаками її ідентифікували як мідянку звичайну. Плазун вважається умовно не отруйним, оскільки отруйні зуби, якими він може кусати гризунів, знаходяться далеко в ротовій порожнині, людину він ними не може вкусити. Характерна поведінка при зустрічі з людиною має суто захисний характер.

Змію було виловлено, поміщено у контейнер, відтранспортовано далі від людського житла та відпущено в природне середовище.

Про це повідомили в облуправлінні ДСНС.

Вчора, нагадаємо, «Терен» повідомляв про змію, що повзала собі бульваром Куліша. У цей же день тернопільський художник Юрій Цуприк намалював на вулиці Князя Острозького, 43, шарж на Путлєра. Якась суцільна зміїна тема переслідує Файне місто впродовж двох днів…

Вибір читачів за тиждень

Відео