Нові дитсадки у Тернополі відкриють ближче до кінця року (фото)

Проблема дитячих садків у Тернополі стоїть, як ніколи, гостро. Місто стрімко росте, а от місць, де молоді батьки можуть на день залишити своє улюблене чадо, ніяк не більшає. Існуючі дитсадки не можуть у повній мірі забезпечити попит.

Навіть наявність електронної черги і попереднього запису не вирішують ситуацію. Сотні діток так і не мають можливості відвідувати дошкільний заклад.

Влада міста цього року з помпою анонсувала відкриття двох нових дитячих садочків. Обидва заклади планують відкрити на базі наявних приміщень. ДНЗ №3 запрацює на вул. Юності, 9 (мікрорайон Дружба) у корпусі факультету комп’ютерних технологій Тернопільського економічного університету, який виш віддає в обмін на земельну ділянку. Дитсадок №4 діятиме на вул. Київській, 3Б у приміщенні «Станції юних техніків».

Дитсадок №3

Відчинити двері для дошкільнят у цих закладах обіцяли до 1 вересня. Батьки почали записуватися у групи ще навесні цього року. У садках планують відкрити по 4 групи, а це – 240 додаткових місць для дітей. Проте за вікном жовтень, а приміщення, за словами працівників управління освіти, досі не готові.

Батьки малюків скаржаться на те, що ремонтні роботи на території нових дитсадків не ведуться. «Виходжу з декрету, попередила на роботі, що лиш зачекаю відкриття садка, поки по півдня працюю – з малою або чоловік, або мама. Але ж не можу я вічно когось під милий бік просити, – скаржиться тернополянка Вікторія, яка записала свою доньку в дитсадок №3. – Обіцяли ще в вересні відкрити, потім говорили про жовтень, тепер взагалі нічого не відомо».

У міському управлінні освіти повідомили, що дітей у групи вже набирають, ремонтні роботи в приміщеннях – на етапі підготовки. Вкластися в обіцяні терміни точно не вдасться – садочки планують відкрити вже ближче до кінця року.

Дитсадок №4

- Нapeштi пiдпиcaнo дoгoвip opeнди нa пpимiщeння дитячoгo caдкa №3, якe paнiшe викopиcтoвyвaлocь вищим нaвчaльним зaклaдoм, a тaкoж вигoтoвлeнo пpoeктнo-кoштopиcнy дoкyмeнтaцiю нa пpoвeдeння peмoнтних poбiт, – кaжe кepiвник yпpaвлiння ocвiти мicькpaди Ольга Пoхиляк. – Скopo poзпoчнyтьcя ремонти, i цьoгo poкy плaнyємo вiдкpити caдoчoк. Кoшти нa пpoвeдeння peмoнтних poбiт пepeдбaчeнo y мicькoмy бюджeтi.

Неозброєним оком видно, що дитсадок №4 вже, принаймні, почали готувати, що ж до №3 – то тут роботами навіть не пахне.

Питання: навіщо було презентувати відкриття заздалегідь, коли ще навіть відповідних документів не прийняли, кошторис не розробили? І що робити батькам, які вже вийшли на роботу і не мають де залишити своїх діток?

Тамара КОБЛИК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео