Дівчата піднімали штангу на «Святі сили»

Близько трьох десятків школярів з мікрорайону "Східний" зібралися на спортивному змаганні "Свято сили", яке провели на спортивному майданчику на бульварі Галицького в середу, 7 жовтня.

Змагання провели за тиждень до Покрови, оскільки саме це свято асоціюється із силою та відвагою козаків, пояснила одна із організаторів дійства. заступник директора тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення Лілія Проць.

 - І програмі в нас є жим штанги лежачи. Його ми поділили на три вагові категорії: до 50 кг, до 65 кг і до 80 кг, - пояснює пані Проць. - Також буде підтягування на перекладині. Його поділили вже на вікові групи: 8-10 років, 11-13 і 14-16. Віджимання на брусах також буде в аналогічних вікових категоріях. Переможці та призери отримають медалі та подяки.

Серед учасників були навіть двоє дівчат.

В категорії до 50 кілограмів у жимі штанги перемогу здобула 11-річна школярка Валерія. Вона на рівні із хлопцями піднімала штангу, вагою 25 і 30 кілограмів.

Серед дівчат, які взяли участь у змаганнях, також відзначилася 8-річна Катруся, яка таки спробувала свої сили у підтягуванні на перекладині.

Було ще підняття гирі, вагою 8 кг. Однак в ньому позмагатися наважилися не всі. Лише троє хлопців ризикнули спробувати.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео