Переселенець зі Сходу України знайшов роботу на Тернопільщині

На Тернопільщині знайшли прихисток кілька тисяч людей, котрі через війну та окупацію змушені були залишити свої домівки. Більшість із них налагоджують життя і побут на новому місці. У цьому допомагають органи влади, громада, центри зайнятості.

Так, з березня 2014 року з метою пошуку роботи до Теребовлянського РЦЗ уже звернулося 25 вимушено переселених осіб.

Один із них - Сергій Слободян. Він працював у рідному місті на Сході України сортувальником виробів, сировини та матеріалів на металургійному підприємстві. За період перебування на обліку в центрі зайнятості чоловік активно шукав підходяще місце праці, брав участь в семінарах та тренінгах з пошуку роботи, ярмарках вакансій.

Під час чергового відвідування центру зайнятості особистий консультант повідомила пану Сергію: «Є вільне робоче місце за професією оператор заправних станцій в МП «Сяйво». Як ви подивитесь на таку пропозицію?». Він зацікавився такою можливістю роботи.

Відтак безпосередньо на підприємстві відбулась співбесіда безробітного та керівника МП. Роботодавцеві сподобався спокійний, ціленаправлений, працьовитий чоловік. Він поінформував його про професійні обов’язки і вимоги до працівника, умови праці та її оплати; познайомив із співробітниками. В результаті зустрічі з 26 серпня 2015 року Сергій Слободян отримав роботу оператора заправних станцій.

«Хто хоче працювати - знаходить можливості, хто не хоче - шукає причини», - каже Сергій.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео