"Соломія Крушельницька" - перлинна окраса репертуару Тернопільської філармонії

На сцені Тернопільської обласної філармонії відбулася музична вистава за мотивами п'єси Богдана Мельничука та Івана Ляховського "Соломія Крушельницька".

Режисеру цього дійства Ганні Николайчук вдалося створити і передати цілісний образ видатної співачки в чотирьох іпостасях з допомогою неперевершеної гри заслуженої артистки України Віри Самчук, народної артистки України Любові Ізотової, заслуженої артистки України Наталі Лемішки та актриси Оксани Малецької. Роль читця виконував талановитий актор Андрій Оленин. У виставі прозвучали українські та оперні арії з репертуару славетної землячки у супроводі симфонічного оркестру філармонії під орудою заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Кріля.  

З успішним виступом  акторів привітала директор меморіального музею Соломії Крушельницької у с. Біла Тернопільського району Надія Зюбровська. До слова. Прем'єра цієї музично-драматичної вистави відбулася у 2012 році з нагоди 140-річчя від дня народження співачки і відтоді стала перлинною окрасою  репертуару Тернопільської філармонії. 

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео