«Українські акварелі» відвідали Бережани

На цьогорічні Лепківські дні у Бережанський музей (20 років від дня заснування) на запрошення старшого наукового співробітника Ірини Ухман приїхав інструментальний дует молодих музикантів «Українські акварелі»: львів’янки Лідії Футорської та рівненчанина Сергія Хоровця. Обоє освіту здобували у Варшаві. Переможці багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів. Їхнє мистецтво підкорило слухачів Польщі, Австрії, Словаччини, Італії та Іспанії.

Справжнім подарунком для присутніх у їхньому виконанні  стали твори композиторів М. Березовського, Моцарта, М. Лисенка, М. Скорика та інших. Віртуозні майстри своєю неперевершеною грою зачепили найтонші струни душі і викликали у присутніх найрізноманітніші відчуття, тим самим знайшовши у бережанцях нових прихильників свого таланту.

Своїми роздумами поділилась вчителька Бережанської ЗОШ №2 Галина Гуль: «Богдан Лепкий був палким шанувальником музичного мистецтва. Сам співав у бережанському хорі «Боян» під керівництвом Д.Січинського. Перебуваючи у Кракові, був одним із організаторів вечора, присвяченого пам’яті М.Лисенка. Поет вів листування із Соломією Крушельницькою, організовуючи її виступ у Бережанах, під час якого, до речі, звучали пісні М.Лисенка. А сьогодні ми мали щасливу нагоду почути мелодії Скорика, двоюрідного внука С.Крушельницької, у виконанні цього талановитого дуету. Бережанці вдячні гостям за майстерність, за наповнені щирістю мелодії, за подароване свято у святі!».

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото з архіву музею Богдана Лепкого.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео