Вагітну жінку звинуватили у привласненні волонтерських грошей

Волонтерка Ліза Шапошник, яку називали одним із символів Майдану, стала фігуранткою скандалу на Тернопільщині. Тепер вагітна жінка з новим чоловіком мріє перебратися на південь України.

 Дівчина з ДЦП, що приїхала з донецької Дружківки, попри особливі потреби, працювала на майданівській кухні. А коли почалася війна, добровільно пішла на фронт у лавах "Айдару".

Потім вона опинилася на Західній Україні, де познайомилася зі старшим на 22 роки Володимиром Карлатяном. Він є батьком її майбутньої дитини. Пара тепер мріє про сімейне щастя на Херсонщині, де тамтешній волонтер начебто подарував їм старенький будинок. Але на переїзд і ремонт цього житла потрібні гроші, котрих у нової родини немає.

На Тернопільщині Шапошник планувала обладнати хостел для реабілітації воїнів АТО. Місцевий бізнесмен Петро Бабчишин віддав під проект свій будинок. Спершу, каже, довірився Лізі, але потім почав підозрювати махінації з документами. Ще й волонтерку стали бачити в нічних клубах, де вона відпочивала на солідні суми грошей.

Волонтер Тарас Білан виступає на боці бізнесмена. Каже, що вісім місяців тому його організація відмовилася від будівництва аналогічного хостелу, передавши всі повноваження Єлизаветі. Результату не дочекалися. Кажуть, ні хостела, ні грошей – самі порожні обіцянки.

Сама Ліза твердить, що її обмовляють. І каже, що справою зараз займаються в СБУ.

Разом із тим на Тернопільщині по церквах зібрали гроші на кілька машин для АТО. Жителі Гусятинського району подарували 3-й окремій механізованій бригаді позашляховик та два буси – пасажирський і вантажний.

Джерело: tsn.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео