Житель Борщівського району підозрюється у сприянні діяльності терористичній організації ДНР

Судом надано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно жителя Борщівського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст. 110 КК України (створення терористичної організації та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

Житель Борщівського району підозрюється у сприянні діяльності терористичній організації Донецька народна республіка та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчим відділом УСБ України в області.

На даний час підозрюваний переховується від слідства на тимчасово окупованій території України та ухиляється від кримінальної відповідальності. У зв’язку з цим його оголошено у розшук.

Окрім того, слідчий звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного у рамках ст.297-1-297-5 КПК України.

Рішеннями суду відповідні дозволи надано. Органом досудового розслідування відповідно до гл. 24-1 КПК України розпочато спеціальне досудове розслідування у цьому провадженні.

Довідково: Главою 24-1, якою доповнений Кримінальний процесуальний кодекс України, передбачено процедуру проведення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження щодо підозрюваних (обвинувачених), які переховуються від органів слідства і суду за межами України та ухиляються від кримінальної відповідальності за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини. Тобто законодавство надає можливість судам заочно засудити осіб у випадку, коли вони перебувають у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео