Із вдячністю за подвиг

Про сприяння влади у лікуванні, реабілітації, соціальному захисті учасників АТО та їх сімей розповів журналістам виконуючий обов’язки заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Віктор Овчарук.

За медичною допомогою у заклади області звернулося майже вісімсот учасників АТО, з них - дев’ять поранених, та 348 демобілізованих. Основну роль у цьому відіграють центри сімейної медицини, тобто лікарі первинної практики, які на місцях контролюють дане питання. Вони відвідують родини, спілкуються та виявляють проблеми, які потребують втручання медиків.

Що стосується соціальної допомоги, то на обліку в центрах соціальної допомоги стоїть 1700 осіб, соціальними послугами охоплено 1315 осіб. У тих сім’ях на вихованні є майже дві тисячі дітей. До слова, майже 200 синів і доньок захисників Вітчизни за сприяння голови ОДА змогли безкоштовно відпочити та оздоровитися за рубежем. Співпраця з країнами, які подарували таку можливість дітям Тернопільщини, продовжуватиметься й надалі. Зокрема, чиновники сподіваються, що юні краяни вирушать у подорож під час канікул у міжнавчальний період.

Також продовжується процес працевлаштування учасників АТО. Майже 300 осіб звернулося до центрів зайнятості краю, 51 особа отримала роботу, ще 25 — одноразову допомогу по безробіттю, 24 учасники АТО проходять підвищення кваліфікації, аби освоїти ту чи іншу професію.

Щодо процедури присвоєння військовим інвалідності, зазначає Віктор Овчарук, то у чиновників налагоджена співпраця з соцзахистом і центром медико-соціальної експертизи, тобто все відбувається оперативно, без черг і довготривалих виписів, про те, що людина потребує групи інвалідності.

Триває процес забезпечення земельними ділянками учасників АТО. В області заяви на їх отримання написали 202 військовослужбовці. Дозвіл на проведення проектів землеустрою надали на 1615 ділянках, у власність передано 528.

Джерело: vilne.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео