Міжнародний трейд - клуб шукає партнерів у Тернополі (фото)

Члени Міжнародного трейд-клубу в Україні під час виїзного засідання у Тернополі зранку 8 жовтня знайомляться із ситуацією у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності області.

- Представники 12 зарубіжних країн прибули до нас, щоб провести низку двосторонніх зустрічей з діловими людьми краю, проаналізувати пропозиції щодо розширення економічного співробітництва, ознайомитися з експортним потенціалом і виробничими потужностями Тернопілля, -  сказала директор обласного департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Галина Воляник. - З початку року в області спостерігається зростання експорту майже на 5%, а це найкращий показник в Україні. Виробникам сільськогосподарської продукції вдалося розширити географію поставок і знайти нові ринки збуту в країнах Північної Африки та Близького Сходу».

За словами пані Воляник, в області діють інвестиційні програми і проекти, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Для цього на реалізацію близько 40 проектів у 2015 році передбачено маже 100 млн грн. Серед них - дев’ять проектів будівництва та реконструкції шести шкіл та трьох дитячих садочків.

Генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський (другий зліва) разом із своїми колегами біля стенду корпорації 

Прикладом ефективної міжнародної технічної допомоги є  реалізація Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. За останніх сім років на Тернопільщині успішно здійснено близько 130 мікропроектів загальною вартістю понад 21 млн грн.

Cьогодні в рамках виїзного засідання нагороджено кращих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності області за номінаціями: „Кращий експортер аграрної продукції”, „Кращий експортер галузі промисловості”, „Кращий експортер послуг”. Окрім цього, відбулася церемонія нагородження кращих товаровиробників області регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) „100 кращих товарів України 2015”. Також діє виставка продукції сільськогосподарських, переробних, промислових підприємств області.

Загалом економічний, туристичний і культурний потенціал краю презентують близько 60 тернопільських підприємств і установ.

На виставці економічного потенціалу Тернопільщини 

Розширені відео-та фоторепортажі з події  - у подальших повідомленнях «Терену».

Олег СНІТОВСЬКИЙ

Фото автора 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео