Тернопільські гармаші відстрілялися у польових умовах

Підрозділи тернопільської 44 артбригади взяли участь у навчаннях з практичними стрільбами на полігоні. Навчання включали в себе виконання багатокілометрового маршу, вибір бойових позицій, прив’язку на місцевості та власне стрільбу по заданих цілях.

Уже перші два основні підрозділи бригади, які виконали умови навчань, показали свою спроможність досить швидко і якісно виконувати бойові завдання. Також це стало доброю нагодою для набуття потрібних навиків і досвіду нещодавно мобілізованими військовослужбовцями, яким ще не доводилося брати участь у бойових діях. Водночас і більш досвідчені воїни мали змогу вдосконалити свої професійні якості.

Особливо плідними стали навчання для командирів, старших офіцерів на батареях, навідників. Саме їхнє вміння обрати позиції, організувати зв’язок і взаємодію між усіма структурними ланками у батареях, швидко і правильно зробити складні обчислення і точно навести гармати на ціль є запорукою виконання основного завдання – потрапляння у ціль. Примітно, що й така нелегка вправа, як стрільба залпом по одній цілі також була виконана з хорошим результатом. Зрештою, здійснення багатокілометрового маршу багатотонними вантажівками з гарматами на причепі у нічний та денний час – також завдання не з легких, тут теж було біля чого набивати руку.

На завершальному етапі навчань заступник командира бригади підполковник Є., звертаючись до особового складу, висловив своє задоволення його результатами. Водночас він відзначив, що це не має стати приводом для самозаспокоєння, адже попереду у гармашів ще широке поле для саморозвитку.

Прес-служба 44 окремої артилерійської бригади

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео