Тернопільські юні художники розмалювали сьогоднішній день кольором надії і сонячним теплом

Сьогодні на Театральному Майдані Тернополя відбувся теплий і сонячний захід  під філософською назвою "Розмалюємо світ кольором надії". У пленері взяли участь юні художники із чотирьох учбових закладів: педагогічного університету (факультет мистецтв), коледжу-університету "Україна", Галицького та кооперативного торговельно-економічного коледжів.

Марія Маркович, викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну каже, що для їхнього вишу ця акція не нова, виникла торік, . "Цього року ми об'єдналися з іншими тернопільськими закладами, де є відділення дизайну. Заодно прагнули показати мистецький світ нашого міста перед днем художника. Довколишній світ сповнений багатогранних кольорів, - каже педагог. -  Людина має прожити гідно своє життя, щоб залишити яскравий слід на землі. Сьогоднішній світ потребує позитиву". Студенти цього факультету проявили ініціативу, вирішили допомогти онкохворим дітям. Вони напекли багато печива у вигляді палітри і розфарбували різними барвами. Виручені кошти від проданої випічки передадуть хворим діткам.

До участі у цій акції приєдналися також школярі із найближчих до центру шкіл: ЗОШ №3, 4, 5, української гімназії. На завершення всі малюнки скріпили в одне яскраве змістовне полотно із багатообіцяючим написом: "Розмалюємо світ кольором надії". Конкретних переможців не було. На думку заступника мера Олександра Смика, перемогло мистецтво. Тому подарунки отримали представники всіх учбових закладів, які взяли участь у пленері.

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео