Тернополяни придумали як покращити інфраструктуру замків

На Тернопільщині популяризують фестивалі на території замків. Своєрідні святкування уже відбулися у Чорткові, Збаражі, Кременці, Підзамочку. Також планують провести і в Скалаті. Мета таких заходів – привернути увагу місцевого самоврядування, громадськості до тих історико-архітектурних пам’яток, які є і потребують більшої уваги. Завдяки святам у замках покращується інфраструктура, переконані в Тернопільській ОДА.

Також провели кілька екологічних акцій у Язлівці, Микулинцях, в урочищі Монастирок. Активно долучалися до роботи студенти, які здобувають освіту за фахом «туризм», туристичні оператори.

«У 2014 році багато фестивалів не відбулося. В цьому році ми більшу увагу приділили і дуже успішно відбувся фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини», який зібрав надзвичайно багато людей! Успішними були фестиваль «Борщ’їв», «В борщівському краї цвітуть вишиванки». На мою думку, з новим диханням відбулися фестивалі, організовані гільдією рестораторів Тернопільщини. Тому, ми доволі успішно рухаємося у розвитку фестивального руху. Це важливо, бо сучасний турист не їздить просто подивитися на замки чи на якісь речі! Турист хоче розваг! Турист хоче атракції! Турист хоче смачно поїсти!», – поділився заступник директора департаменту-начальник управління розвитку туристичної інфраструктури ТОДА Назар Яворський.

Туристи, які приїжджають на Тернопільщину прагнуть дізнатися про особливості регіону, про тутешні звичаї, скуштувати місцеві страви, ознайомитися зі стародавніми рецептами приготування їжі.

Оновили буклети про два найбільші паломницькі центри – Почаїв і Зарваницю, які роздають на виставках про Тернопілля. Продукція надрукована двома мовами: українською та англійською.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео