У політехнічному обговорили «харчові» питання

У Тернопільському національному технічному університеті імені І. Пулюя стартувала дводенна міжнародна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». У її відкритті взяли участь відомі представники сфери промисловості Тернопільщини, керівництво університету, представники міської та обласної влади. Прибули в політехнічний і колеги з Польщі.

Організатори присвятили це дійство 20-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії в ТНТУ.

«Чи не головним питанням цієї конференції є те, що відповідає сучасному стану харчової науки і промисловості, - сказав голова організаційного комітету Олег Покотило. - Сьогодні впроваджується багато нових стандартів, близьких до європейських, але вони ще не зовсім приживаються в нас через відсутність механізмів запровадження нових законів на практиці. Тому саме такі конференції, симпозіуми, круглі столи мають змогу обговорити ці аспекти промисловості».

Для університету ця конференція – не лише можливість обміну досвідом та обговорення актуальних питань харчової науки і промисловості, а й налагодження співпраці із стратегічно важливими підприємствами області. До прикладу, відома не лише на Тернопільщині, але й в усій Західній Україні корпорація «Агропродсервіс» виступила не лише меценатом конференції, а й партнером.

Як розповів «Терену» заступник генерального директора корпорації Петро Воробець, «Агропродсервіс» і технічний університет розробляють договір, який дасть можливість студентам закладу проходити навчальну практику в корпорації. «Надаючи базу для практики, ми маємо можливість підібрати хороших спеціалістів для нашого підприємства», - зазначає пан Петро.

Нагородивши грамотами і подяками працівників кафедри, науковці та підприємці протягом дня обговорювали важливі «харчові» питання. Закінчиться конференція сьогодні, 9 жовтня. На заключному пленарному засіданні учасники приймуть резолюцію по основних напрямках її роботи.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео