28 Січня 2022, П’ятниця


Погода
Погода у Тернополі 29 січня

Оксана Матвєєва: «Мої солодощі дозволяють людям відчути радість без шкоди для здоров’я та фігури» (фото)

Що чекає тернополян на вихідних?

Тернополянам на замітку: правила і помилки чітмілу

Спокій природи та природне світло Ігоря Кіцери (фото)

Визначився переможець конкурсу на одну з керівних вакансій в Тернопільській ОДА

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Від Audi до Tesla: на Тернопільщині є чимало любителів елітних «коней»

Відео Фоторепортаж
На фестивалі у Настасові панувала особлива атмосфера (фото, відео)

Іван Чайківський розповів, як діяти, щоб забезпечити продовольчу безпеку в Україні

Агресія Росії може вплинути на імпортно-експортні операції в агросекторі (Агроновини)

Понад 30 водіїв цього року втекли з місця ДТП на Тернопільщині

Зупинилось серце ветерана Тернопільської прокуратури

Відео
Тернопіль пам’ятає про 30-річчя від Дня затвердження Державного Прапора України (відео)

Обранців чекатимуть 3 лютого на майдані Перемоги у Тернополі

Тернопільська обласна рада передає своє майно для розміщення батальйонів територіальної оборони

Названо, скільки іноземців працює на Тернопільщині

На Тернопільщині з’явиться пам’ятний знак на честь земляка, який брав участь в бою під Крутами

Найбільше хворіють на COVID-19 – у Чорткові, найменше – у Тернополі, – лікар-епідеміолог

Фотофакт
На Тернопільщині можна зустріти 35 плямистих оленів

Лісничому на Тернопільщині «світила» в’язниця, але чоловік лише сплатить штраф

Жителі Тернопільської громади отримають грошову допомогу на загальну суму 335 тисяч гривень

Чим багата Тернопільщина: історія замку в селі Сидорів (фото)

Поліцейські Тернопільщини знайшли зниклого військовослужбовця

Фотофакт
Ексголова Тернопільської ОДА похвалився пухнастими домашніми улюбленцями (фото)

На Тернопільщині вщент згорів легковий автомобіль (фото)

Я роблю так. Бісероплетіння — як читання (фото)

Терміново
На Тернопільщині повідомили про замінування однієї із шкіл (оновлено)

У Тернополі відбувся чемпіонат області з футзалу серед осіб з вадами слуху

Жителі Тернопільщини знають: дистанційне спілкування – це безпека для здоров’я

Понад 1500 випадків зараження коронавірусом зафіксували медики Тернопільщини за останню добу

Це цікаво
28 січня в історії Тернопільщини

27 Січня 2022, Четвер


Погода
28 січня у Тернополі не погуляєш – обіцяють сильний дощ зі снігом та вітер

«Омікрон» змусив медиків на Тернопільщині оновити алгоритм дій для хворих

Які сорти яблук найпопулярніші: що обрати для закладання саду? (Агроновини)

Неподалік Тернополя трапилась ДТП (фото)

Іван Чайківський пропонує підтримати українських товаровиробників

Дереворізи, книги та особисті речі: на Тернопільщині діє виставка присвячена 107 річниці з Дня народження Якова Гніздовського

Відео
Футбольний клуб «Нива» Тернопіль розпочав тренування після зимової відпустки (фото, відео)

Горбатюк відмовився вийти на зв’язок з колонії: засідання апеляції у справі вбивства тернопільської тату-майстрині вкотре перенесли (фото)

Для жителів Тернопільщини доступний методичний збірник «У разі надзвичайної ситуації або війни»

Двоє засуджених за вбивство активіста з Тернопільщини вже вийшли на волю (фото)

Фоторепортаж
Жахлива трагедія: у Тернополі вшанували пам’ять жертв Голокосту (фоторепортаж)

Поліцейські Тернополя повернули додому літню жінку (фото)

Анонс
Тернополяни можуть пробігти Королівський трейл «Щедрик-2022» і долучитись до благодійності

Тернополянин привласнив електроінструментів на суму 15 000 гривень у свого вже колишнього приятеля

Світлина церкви з Тернопільщини здобула перемогу у відомому фотоконкурсі

Відео
Тернопільські ФОПи перебувають у Києві від 25 січня, вимагаючи відтермінування касових апаратів (відео)

Відео
Розшукують молодиків, які хуліганили у торговому центрі Тернополя (відео)

Тернополяни, які купуватимуть чи продаватимуть академічні роботи, відповідатимуть перед законом

Майже сотня шкіл Тернопільщини перейшли на дистанційне навчання

Погода
До уваги тернополян-водіїв: негоду можна перечекати на спеціальних майданчиках

Ірина Драбик змагається за звання найкращого кулінара країни

Тернополянка Ірина Драбик відмовилася від професії ріелтора заради мрії. 24-річна дівчина бере участь у кулінарному телешоу «МастерШеф-5», що виходить на телеканалі СТБ. Про те, як вона потрапила на проект, улюблені страви та нові мрії, – в інтерв’ю.

 – Іро, як ви потрапили на програму?

– Якось у вихідні натрапила на сайт «СТБ», де було оголошення про кастинг на участь в програмі «МастерШеф’5». Я, не вагаючись, заповнила анкету, а через два тижні мені зателефонували і запросили на кастинг до Львова. Я страшенно хвилювалася, думала, яку страву приготувати, щоб вразити суддів. Адже одна справа – готувати вдома, а інша – для справжніх профі. Перечитала сотні рецептів на сайтах, у кулінарних книжках, але все було не те.  За два дні до кастингу вирішила, що приготую стейк із яловичини зі смородиновим соусом. Як у воду дивилася. Ектору соус дуже сподобався, хоча спочатку казав, що я в сукні й на високих підборах йому радше нагадую бізнес-леді, а не жінку за кухонною плитою. Я засміялася і сказала, що буду ламати стереотипи. Цікаво, що на екрані судді мають дуже суворий вигляд, однак під час кастингу вони дуже милі й привітні. Під кінець здається, що ти знайомий з ними дуже давно.

– А хто вам прищепив любов до кулінарії?

– Любов до кулінарії мені прищепила бабуся, яка працювала кухарем у німецькій родині у воєнний час. Окрім того, дуже смачно готує тато, тому мені було з кого брати приклад.

– Яку страву було найважче готувати на шоу?

– Найважче було готувати балути – варене качине яйце, у якому вже сформувався плід із пір’ям, хрящами й дзьобом. Це традиційна страва для Філіппін. Балут філіппінці вживають щодня, він є невід’ємною частиною їхнього харчового раціону. Спершу думала, що я не впораюся, але зуміла взяти себе в руки.

– А що найбільше любите готувати?

– Віддаю перевагу м’ясним і рибним стравам, маю кілька коронних рецептів.

– Коли програма вийшла на екрани, що казали батьки, друзі, знайомі?

– Взагалі-то мало хто знав, що я беру участь у шоу, тому для багатьох це було справжнім сюрпризом. Багато телефонували, вітали, казали, що вболівають за мене. Батько з братом живуть за кордоном, то дивилися програму в Інтернеті, а потім телефонували і ділилися враженнями.

А скільки приємних повідомлень отримала у соцмережах! Здивувало, що повідомлення писали навіть зі Сходу. Я жила в одній кімнаті з дівчиною з Артемівська, то ми жартували, що Схід і Захід разом. Я одна на шоу розмовляла українською, тому деякі мої слова учасники не дуже розуміли, відтак було багато курйозів. Графік  зйомок був доволі важкий і напружений. Бувало, зйомки розпочиналися о 8-ій ранку і тривали до 9-ої вечора. Опісля ми всі давали інтерв’ю. Бувало, що ми спали 3-4 години  на добу. А ще було важко психологічно, бо мусили вживатися з великою кількістю незнайомих людей. Однак, якщо і були такі учасники, з якими не спілкувалися поза камерою, то на шоу всі одне одному допомагали. Робота є робота і треба бути однією командою, навіть якщо людина тобі не дуже імпонує. Загалом, моє правило: залишатися людиною за будь-яких обставин, і  це дорожче за будь-яку славу.  А з тими учасниками, з ким вдалося потоваришувати, – це величезна підтримка. Ми дуже переживали одні за одних.

– Згадайте якісь приємні миті з конкурсу…

– Коли я потрапила на проект, дуже чекала конкурсу з рідними.  Я дуже зраділа, коли приїхала мама з подругою.  За умовами конкурсу рідні повинні були вгадати страву, яку я приготувала. На щастя, мої мене не підвели.

– Як змінилося ваше життя після шоу?

– Я стала впевненішою у своїй кулінарній вправності, дізналася багато професійних тонкощів і таємниць. Шоу дуже загартовує, тож стала твердішою і цілеспрямованішою. Три місяці у «МастерШефі» – як нова сторінка у житті, де багато нових друзів, цікавих знайомств та безліч вражень.

– Чи з’явилася якась «кулінарна» мрія?

– З дитинства мріяла про власний ресторанчик. Хотілося розпочати з чогось невеличкого, можливо, із затишної кав’ярні, бо для того, щоб успішно побудувати бізнес, треба починати з малого, аби знати усі підводні течії. Після завершення шоу маємо на меті їздити містами України і проводити різноманітні майстер-класи.

Джерело: ТернопільLive

 

5

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
rek
Схожі матеріали
Інші публікації автора