Тернопільська молодь шукала роботу на PROFIDAY

Сьогодні тернопільська молодь та вимушені переселенці мали змогу відвідати ярмарок вакансій, тренінги, майстер-класи та співбесіди. Усе це відбувалося в рамках PROFIDAY у Тернополі в Українському домі «Перемога».

Більше 10 приватних організацій різного професійного спрямування пропонували свої вільні вакансії. Знайти заняття до душі міг кожен охочий. Після короткої реєстрації молоді люди проходили в зал, де їх очікували представники компаній. Заповнивши невелику анкету та поспілкувавшись з потенційними роботодавцями, студенти мали змогу прямо на місці домовитись про умови праці та особисту зустріч.

Цього року захід зібрав значно більше охочих знайти роботу.

- Минулого року відвідувала захід, бо цікавилась соціальною рекламою. Цього року вже виступаю як представник корпорації «Ріа». Можу сказати, що популярність PROFIDAY дуже зросла. Зараз зал  заповнений, усі зацікавлено розглядають стенди роботодавців. Молодь стала більш активною, – ділиться враженнями від заходу Людмила Лукіяш з «Медіа дому «РІА».

Сьогодні могли знайти собі роботу програмісти, інженери комп’ютерних мереж, менеджери по роботі з клієнтами, юристи, тестувальники ПО, візові менеджери(допомога в оформленні візових документів, планування подорожей). Велика потреба в операторах call-центрів, менеджерах з продажів, маркетологах, web-дизайнерах, диспетчерах та логістах. Не обійшовся захід і без представників готельно-ресторанного бізнесу – завжди в наявності вакансії офіціантів, барменів, адміністраторів, кондитерів, водіїв.

Бажаючі дізналися про можливості міжнародного стажування – кожен у віці від 20 до 29 років, з вищою освітою та хорошим знанням іноземних мов, може спробувати підвищити рівень своєї кваліфікації разом із світовими компаніями.

Не обійшлося на PROFIDAY і без представників ТМРЦЗ. Вони широко представили весь наявний у центрі спектр вакансій, провели тренінги та індивідуальні тестування особистості, розповіли про системи перенавчання та відкрили кілька секретів вдалої співбесіди. Так, аби справити хороше враження на потенційного роботодавця потрібно:

  1. Перш за все – з’ясувати для себе, чого Ви очікуєте від цієї зустрічі.
  2. Дізнатися якомога більше про організацію, де плануєте працювати.
  3. Підготувати копії всіх потрібних документів.
  4. Потурбуватися про рекомендації.
  5. Не запізнитися на зустріч.
  6. Обрати діловий одяг.
  7. Налаштуватися на співбесіду позитивно.

Весь спектр вакансій Державної служби зайнятості доступний онлайн на сайті www.trud.gov.ua

- Найбільшим попитом серед роботодавців користуються робітничі професії. Але особливість Тернополя в тому, що ми – студентське місто, і відсоток людей з вищою освітою переважає. Не поспішає молодь оволодівати професіями муляра, штукатура чи зварювальника. Не вистачає вакансій для спеціалістів, в яких професія в руках – усі з дипломами і без роботи, – каже про особливості ринку праці Тернополя начальник відділу взаємодії з роботодавцями ТМРЦЗ Лариса Дмитренко.

Основними вимогами до всіх, хто шукає роботу, у будь-яких сферах стали освіта, комунікабельність, вміння знайти підхід до клієнта, бажання навчатись в процесі роботи, бути готовим до новацій і, звісно, досвід роботи в обраній галузі.

Такі заходи, вже ставши традиційними, обов’язково стануть в пригоді молоді, яка є найактивнішою частиною працездатного населення. А позитивний ріст популярності дійства говорить про потребу розширення учасників.

Тамара КОБЛИК
Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео