Тернополянин виростив кілограмову картоплину

Картоплину вагою 990 грамів виростив у себе на городі тернополянин Віктор Сірий. Хоча це не єдиний гігант серед цьогорічного урожаю господаря, перемогти у ваговому протистоянні майже кілограмову бульбу іншим не вдалося.

Тернополянин Віктор Сірий вирішив продемонструвати результати своєї праці.  Чоловіку вдалося виростити на своєму городі ще більшу картоплину. Її маса – 990 грамів.

Пан Віктор господарює уже не перший рік. Неподалік Тернополя має невелику дачну ділянку, де вирощує городину для власної родини. Чоловік зізнається, що на великий врожай цьогоріч не сподівався, тому що влітку була сильна засуха. Але коли почав поливати ділянку, справи пішли на краще. Городина стала швидко рости і, як виявилось восени, досягла гігантських розмірів.

- Традиційно вирощую сорт «Слов’янка». Урожай цього року чудовий. Можливо, вплинуло те, що я удобряв землю курячим послідом, - припускає чоловік. – Більше жодних удобрень не використовував. До цього часу ніколи таких великих картоплин у мене не було. А ось цієї осені вродилися такі мутанти.

Загалом, каже Віктор Сірий, цей рік можна назвати врожайним. Добре вродила не лише картопля. Рясно вкрилися плодами ще й виноград, груші та яблуні.

Картоплю-гіганта тернополянин планує віддати торговцям на ринку. Каже, там у нього є багато товаришів, тож нехай виставлять бульбу в якості реклами. А якщо така ідея їм не сподобається, то зробить з неї деруни.

Джерело: gazeta1.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео