У Тернополі відкрили виставку листівок з різних країн світу

Виставку листівок з різних країн світу відкрили у центральному відділенні «Укрпошти» в Тернополі. Приурочили її до Всесвітнього дня пошти, який відзначають 9 жовтня. Листівки із власних колекцій для експозиції надали дві тернополянки, які займаються посткроссингом – Ірина Цимбалюк та Юлія Будна.

– Виставка називається «Весь світ у листівках», – розповів філателіст і посткроссер Сергій Ткачов. – У ній ми намагалися показати листівки із різних країн. Усі вони розташовані за алфавітним порядком, починаючи з Австралії і завершуючи Японією. З експозиції можна дізнатися, що деякі країни випускають незвичні фігурні листівки. Зараз серед посткроссерів популярні поштівки, які презентують країну. На ній зображено силует карти і подано дані про кількість населення, столицю тощо. До речі, таку листівку можна замовити і в нас, і не тільки з Україною, а й з окремим містом. Особливо цінною і рідкісною з представлених листівок є та, яку надіслали з Непалу, адже у них немає пошти і їх обслуговує Індія, але свої марки вони мають. Є такий цікавий факт, що 16-ти і 19-ти мільйоні листівки серед посткроссерів були відправлені з України. Думаю, що наступні мільйонні цифри також будуть відправлені з нашої держави, завдяки активності українських посткроссерів. Тим більше, що ми тепер маємо свою фірмову марку «посткроссинг», і сьогодні я вперше відправляю з Тернополя листівки з цими марками.

Для посткроссингу немає вікових обмежень. Наприклад, Ірина Цимбалюк займається цим разом зі своїм 14-річним сином. У її колекції вже десятки тисяч листівок. Вона збирає тематичні листівки з акварельними сільськими пейзажами фінських і шведських художників. Інша учасниця виставки – 13-річна учениця із тернопільської школи №10.

– Посткроссингом я займаюся вже три роки, і мені дуже подобається це заняття, – розповіла дівчинка. – У мене є майже тисячу листівок із 45 країн світу. І я хотіла показати всім тернополянам, які є гарні листівки. Таке хобі не тільки приносить радість, а допомагає мені у вивчені англійської, польської і японської мов. Завдяки посткроссингу я знайшла багато друзів за кордоном. Наприклад, японка Мідорі часто мені надсилає листівки і допомагає з вивченням японської. З нею ми спілкуємось через Фейсбук.

Виставку «Весь світ у поштівках» можна буде оглянути протягом тижня. Розташована вона у центральному залі  головпошти, що на вулиці Коперника.

Джерело: zz.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео