«Вишиваний шлях» проляже через Тернопілля

Участь у Всеукраїнському соціальному проекті «Вишиваний шлях» бере Тернопільщина. Це спеціальний маршрут протяжністю від Ужгорода до Харкова, який можна буде проїхати на велосипеді, пройти пішки, а певні частини маршруту подолати навіть верхи на коні.

- На Тернопіллі цей маршрут пролягає через Кременецький та Шумський райони, - повідомив начальник управління розвитку туристичної інфраструктури Тернопільської ОДА Назар Яворський. - Цього року з певних причин до кінця не відбулося маркування цього маршруту. Але я говорив з організаторами, і наступного року ми цей проект завершимо. Адже велотуризм і взагалі активний туризм нині є в тренді, і тому ми маємо бути серед лідерів. 
Ціллю проекту «Вишиваний шлях» є створення спеціального туристичного маршруту, що пройде через всю країну з Ужгорода до Харкова та об’єднає західні та східні регіони України. «Вишиваний Шлях» пройде переважно через сільську місцевість. Він покликаний стерти кордони всередині країни, знищити бар’єри та існуючі стереотипи, розкрити всю незвідану красу України з її значущими історичними та архітектурними пам’ятками, мальовничими краєвидами, а також надзвичайно добрим та гостинним народом. Ініціатори проекту сподіваються, що зазначений маршрут стане символом соборності України та створить для всього світу позитивний бренд нашої держави як держави єдиної нації. Організатори проекту шукають волонтерів. Деталі на сайті http://ornamentway.com.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео