У Підволочиську "розтерзали" кандидата у селищні голови

Білборд кандидата у селищні голови, розміщений при в’їзді у Підволочиськ, залили червоною фарбою, здерли частину зображення і обписали словами “Ганьба!”, “АТО – УРА!”. Про це повідомила громадська мережа “Опора”.

На плакаті красується колишній керівник районної міліції, а нині кандидат на посаду селищного голови Анатолій Сівчук. Його зображення наклеїли на білборд, де раніше були портрети загиблих в АТО жителів Підволочиського району. Це й обурило місцевих жителів. Хтось зігнав злість на білборді.

Тернопільський «автомаданівець» Ігор Василів (теж, до слова, кандидат на селищну «булаву» у Підволочиську) у Фейсбуці з приводу переклеювання портретів днем раніше написав: «Відчуйте різницю! Сьогодні зранку прийшли обурені матері та дружини загиблих героїв! Ще вчора були фото їх рідних, а сьогодні усміхнений бувший мєнт, з отакою хаткою (побудованою на зарплату. Вибирайте…»).

«Опора» інформує про ще один факт «вандалізму» у Підволочиську: «На центральній вулиці селища, перед входом до офісу місцевого осередку політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», було зірвано частину вивіски цієї організації. Як повідомив Булко Владислав Петрович, заступник начальника районного відділу міліції, голова Підволочиської районної організації «РПОЛ» Телевко Ярослав Ігорович написав відповідну заяву у зв’язку з пошкодженням вивіски».

Громадська організація нагадує: «Відповідно до ч. 1-3 ст. 157 Кримінального Кодексу України перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу із знищенням чи пошкодженням майна караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео