У Тернополі відкриють меморіальну дошку Степану Стефураку

Подія відбудеться 13 жовтня, о 12.30, у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя (вул. Руська, 56, навч.корпус №2).

Степан Стефурак, студента ТНТУ, боєць Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», героїчно загинув 22 вересня 2014 року, беручи участь у захисті підступів до Донецького аеропорту. Він - уродженець Івано-Франківщини, став студентом восени 2012 року, вступивши на факультет економіки та підприємницької діяльності за напрямом підготовки «Фінанси і кредит».

На першому курсі навчання Степан Стефурак прийняв посвяту у козаки і став членом обласного осередку ВГО «Українське Реєстрове Козацтво». У грудні 2013 року під час Революції Гідності був активним учасником Самооборони Майдану Тернопільщини, охороняв уночі громадський порядок, а зранку приступав до занять в університеті. Пізніше вирішив допомагати протестувальникам на Майдані у Києві. Навесні Степан став добровольцем «Правого сектору» Тернопільщини, а влітку 2014 року проходив військовий вишкіл, готуючись поповнити лави Добровольчого Українського Корпусу у зоні АТО. У вересні 2014 року Степан розпочав новий навчальний рік, вирішивши змінити стаціонарну форму навчання на заочну. А 22 вересня загинув у селі Піски Донецької області.

Активно відстоюючи свою громадянську позицію, будучи патріотом рідної землі, Степан Стефурак вчинками підкріплював свої прагнення до вільної, неподільної та економічно розвиненої України. Він не лише зі зброєю у руках захищав суверенітет країни, а й сумлінно навчався, щоб стати добрим фахівцем і в майбутньому долучитися до розбудови європейської України. Та не судилось…

Джерело: nday.te.ua

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео