Область «відтиснула» у міста земельну ділянку: буде гребний канал

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна 12 жовтня оглянув територію гребного каналу, розташованого у селі Біла Тернопільського району. Канал передали у власність громаді, тут планують відкрити Центр розвитку водних видів спорту.

Прес-служба ОДА нагадує: згідно з розпорядженням голови ОДА від 18.11.2013 року земельна ділянка державної власності площею 25 га, яка включає гребний канал та прилеглі території, була передана в оренду на 10 років комунальному підприємству міської ради «Масив». Це розпорядження скасовано.

«Ми поставили перед собою завдання - відновити гребний канал, адже це перспективи для розвитку водного спорту в області,  - наголосив Степан Барна. – Відтак попереднє розпорядження про оренду даної території комунальним підприємством визнано таким, що втратило чинність. Земельну ділянку передано у власність громаді. Ми не допустимо, щоб такі території бездумно забудовувались».

На даній ділянці планують відкрити Центр розвитку водних видів спорту. Цю пропозицію розглянуть на сесії облради.

«Гребний канал – унікальний об’єкт. В Україні є дві таких гідроспоруди, одна з них – у Тернопільській та Дніпропетровській областях, - продовжив Степан Барна. – Ці території повинні використовувати для розвитку спорту та організації дозвілля. Серед наших краян є багато спортсменів, котрі отримали визнання не лише в Європі, а й у світі. І вони повинні мати можливість тренуватись тут, в області чи брати участь у змаганнях на Тернопільщині.  Адже тут маємо ідеальне місце для розвитку водних видів спорту».

Вибір читачів за тиждень

Відео