До тернополян підкрадається епідемія ГРВІ

22 тернополян, з низ 16 - діти, госпіталізували минулого тижня в місті з діагнозом ГРВІ, кажуть в міській санепідстанції.

 - Станом на 11 жовтня хворих на десять тисяч населення було 60, а це 67,4 відсотка від орієнтовного розрахункового показника, за яким визначають початок епідемії, - розповідає лікар-епідеміолог міського відділу  держсанепідслужби Лариса  Гранична. - І хоч цей показник менший за минулорічний на 2,6 %, але в порівнянні з минулим тижнем зріс на 7,5%.

За минулий тиждень на ГРВІ захворіла 461 дитина, віком до 14 років, а це на 64 випадки більше, аніж за попередній, коментує пані Гранична.

- Загалом, найчастіше хворіють дітки, віком 5-9 років, вони складають 46% від загальної кількості хворих дітей, потім підлітки 10-14 років - їх рівно четвертина, - продовжує пані Гранична.

Щоб не захворіти на ГРВІ, лікарі радять зміцнювати імунітет, уникати переохолоджень та місць масового скупчення людей, а також часто провітрювати приміщення, де працює багато людей. Крім того, не забувати і про народні методи, адже фітонциди, які є у часнику та цибулі допомагають зміцнити здоров’я та боротися з вірусами. Зробити щеплення проти грипу ще також не пізно, наголошують епідеміологи.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео