Замість Еки Згуладзе нову поліцію презентували два «тернопільські» радники Авакова (фото)

Сьогодні у приміщенні Народного дому «Перемога» стартував набір в патрульну поліцію. Бажаючих поповнити її ряди виявилось чимало.

Завдяки реформі МВС поліція функціонує вже у чотирьох містах України. Настала черга й Тернополя втілити новацію у життя. Сотні молодих людей краю прагнуть служити у поліції.

- Молодь хоче позитивних змін, і наше завдання їм допомогти, - зазначив начальник обласного управління міліції Олександр Богомол. - Прийшов зранку подивитись, як проходить набір, то не міг пройти в «Перемогу» - стільки бажаючих. Лише за півгодини - понад триста заяв. А чим їх більше, тим якісніший відбір.

До Тернополя приїхали й новоспечені поліцейські зі Львова. Хтось із них раніше був підприємцем, хтось юристом, а дехто взагалі повернувся із закордонних заробітків, щоб стати копом. Усіх поєднує бажання змінити країну.

- Сумнівів, чи подавати заявку, в мене не було, - каже патрульна львівської поліції Олена Янко. - Під час Майдану виникло таке поняття, як «диванна самооборона»: багато хто обурюється, а робити нічого не роблять. Мати бажання щось змінити повинні не лише ті, хто став поліцейським, а й прості громадяни, яких ми охороняємо. Сподіваюсь, у Тернополі патрульні проявлять себе не гірше, ніж в інших областях.

Основними вимогами до кандидатів є прагнення до якісних змін; вік від 21 до 35 років; повна загальна середня або вища освіта; наявність посвідчення водія категорії "В"; відсутність судимості; вільне володіння українською мовою; фізичне здоров'я і моральна стійкість.

До слова, замість анонсованої напередодні інформації, що нову поліцію у Тернополі представить заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, це натомість зробили два радники міністра, уродженці Тернопілля Іван Стойко і Михайло Апостол. На заході був присутній також начальник патрульної поліції України Олександр Фацевич.

Набір нових патрульних триватиме до 4 листопада. Із всіх охочих мають відібрати лише 200 осіб.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео