«Земельний» чиновник утікав від тернополян після скоєного ДТП (фото, відео)

Вчора, 13 жовтня, близько 20.30 вечора, на кільці по проспекту Злуки у Тернополі сталася аварія за участю виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Ігоря Луцика. Він на бусі «Renault Trafic​» виїхав на зустрічну смугу і врізався у «ВАЗ 2106».

Обійшлося без жертв, але через удар серйозно травмувався водій «Жигулів» Степан Біяк. У нього - забої на тілі, струс головного мозку. Одразу після зіткнення він навіть втратив свідомість.

Потерпілого забрала швидка, а люди, які зібралися біля місця аварії, намагалися до приїзду міліції по-своєму розібратися з винуватцем ДТП.

Очевидці кажуть, що Луцик був п’яний. Спершу він, вийшовши з буса (з кров'ю на губах), намагався запевнити свідків, що спиртного не вживав, потім намагався втекти з місця події, а згодом переконував оточуючих, що взагалі ні при чому – навіть, мовляв, за кермом не сидів.  
Дехто із відчайдушних тернополян поривався натовкти винуватцю пригоди пику, але минулося без рукоприкладства.

На місце ДТП приїхала досить велика кількість правоохоронців.

"Питання вирішувались по дзвінку", - висловили припущення деякі тернополяни. 

"Мене серце болить за те, що робиться в нашому місті - коли їдуть п'яні за кермом і не відповідають за свої вчинки. Ми сьогодні не добились того, щоб покарати його (винуватця ДТП.-ред.) навіть із такою кількістю людей. Народ обурений поведінкою неадекватних людей, які мають становище і які можуть собі дозволити випити і їздити за кермом", - поділився враженнями один із очевидців події.
У натовпі, що зібрався на Злуки, подейкували, що Ігор Луцик балотується по одному з тернопільських округів у міську раду, проте, перевіривши цю інформацію, «Терен» дізнався, що у жодних відкритих списках фігуранта ДТП немає. 
Після того, як міліція «відбила» у натовпу порушника правил дорожнього руху, його повезли у наркодиспансер. Там Ігор Луцик відмовився від експертизи на наявність алкоголю у крові. Після цього його перевезли у міський відділок міліції.

Правоохоронці запевняють: відмова Луцика від експертизи лише обтяжує його провину, не звільняючи від відповідальності. Це, мовляв, навпаки є своєрідним підтвердженням.
Розпочалося слідство. «Терен» стежитиме за розвитком подій.

Оксана СЛОБОДЯН

 

Ігор Луцик не вперше потрапив у поле зору міліції. У квітні 2013 року, як пише ternopilinfo.com,

Тернопільський міський відділ міліції розпочав кримінальне провадження стосовно Луцика за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Чиновника, який на той час працював головним спеціалістом відділу земельних ресурсів Тернопільської міськради, підозрювали у тому, що він шахрайським шляхом під приводом допомоги у продовженні терміну дії договору оренди земельної ділянки заволодів грошовими коштами приватного підприємця у розмірі 6500 тисяч гривень.

5 вересня 2014 року у зв’язку із проведенням розслідування у кримінальному провадженнні чиновника відсторонили від виконання обов’язків, та, як бачимо, «рішалово» і далі процвітає.

На відео, поширеному в мережі, чиновник пропонує підкупити депутатів для протягування потрібного питання і навіть називає ціну – «десять партій по десять штук». Це плата за договір оренди (youtube.com/watch?v=g_KpvwM8Ucg)

31 жовтня 2014 року головний люстратор області Віктор Мартинюк повідомив, що одіозний чиновник написав заяву на звільнення.

Ще один цікавий матеріал (http://ternopilinfo.com/chi-zustrine-zemelniy-aferist-hlibom-sillyu-ministra) розповідає про те, як спрацювалися Мартинюк і Луцик, коли у суспільстві після Революції гідності пристрасті дещо притихли.

Вибір читачів за тиждень

Відео