Для тернополян провели годину корисних порад

Для тернополян провели годину корисних порад: «Немає саду без ягід». Організували захід у відділі сільськогосподарської літератури Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, щоб донести людям необхідність споживання ягід та забезпечити себе поживними речовинами на весь рік. У нашому регіоні найбільше вирощують суницю, полуницю, чорну смородину, порічки, аґрус та малину. Усі охочих у бібліотеці частували домашнім варенням.

Інформацією, досвідом та практичними порадами про те, як правильно вирощувати ягідні кущі, як доглядати за садом ділився садівник з Ангелівки, Підволочиського району, Олег Яциковський.

 «Ми сьогодні підняли таке актуальне питання: «Скільки ягід садять люди на своїх ділянках і скільки їх споживають?». Іде дискусія про те, як виділялися гроші на садівництво. Ми знаємо, що ягоди дуже корисні для організму людини, мають дуже багато поживних речовин в собі. За ягідний сезон людина повинна з’їдати, хоча б, один стакан ягід протягом дня. Ми споживаємо дуже мало вітамінів і через це у людей дуже багато різних хвороб», – поділилася організатор заходу, завідувач відділу сільськогосподарської літератури Юлія Шергей.

Ягідні культури вологолюбні та потре­бують хорошого освітлення. Якщо ростуть на відкритих і незатінених ділянках, то дають плідні урожаї. Кущики невимогливі до родючості ґрунту, але потребують достатнього вмісту добрив та гумусу.

Регулярне вживання ягід покращує стан здоров’я, адже організм отримує багато необхідних вітамінів і поживних речовин.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео