На Тернопільщині молодь відчула смак нічних пригод (відео)

Шукачів пригод з усієї України зібрали цими вихідними на Тернопільщині. Уже третій рік поспіль громадські активісти організовують нічні змагання з орієнтування на місцевості – пригодницькі перегони «Терен».
Цього року вони пройшли у Кременецькому районі, попередні були у Козівському та Бережанському.
Михайло Онишків, головний організатор перегонів, каже: «Мета завдань – навчити людей орієнтуватись і показати, що таке орієнтування на місцевості, оскільки в даний час це є дуже важливо – знати, де ти знаходишся і що робити в тому чи іншому випадку. Тобто мислити тактично навіть не у критичних моментах, але наближених до критичних».
Протягом 7 годин піші та велосипедні команди шукали контрольні пункти та виконували різноманітні завдання на прокладених маршрутах – у 25 та 50 кілометрів. Цьогорічна траса значно відрізняється від попередніх.
Назар Михайлишин, головний суддя перегонів: «Якщо минулого року було тільки асфальтове покриття, то цього року це і грунт, і пісок подекуди, і гравій. Ну і по трасі трішки проїдуться. Тобто траса змішана. Дуже грамотно необхідно підібрати класи, адже може бути НЗ. Вирішив себе відчути як учасник змагань: пройшовся вночі, зустрів штук 10 кабанів досить. Весело так було!»
Своїми враженнями від нічних пригод, до яких готувались протягом року, поділився голова туризмвелоклубу «Каденс» Віталій Пилип.
Віталій Пилип, голова велоклубу «Каденс»: «На жаль, в нас, принаймні, на території Західної України, не так часто проводяться такі змагання. Дистанція досить таки цікаво промаркована: КП – Контрольні пункти, на досить таки видних територіях. Найважче було цієї ночі – було дуже холодно. Але, крутячи педалі, ми зігрівались. Були лучний тир і стрільба. Вночі стріляти з лука і пневматичного пістолета. Це надзвичайно цікаво».

Джерело: Типовий Кременець

Вибір читачів за тиждень

Відео