Індивідуальне утеплення квартир небезпечне

Представник Асоціації «Енергоефективні міста України» та Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Дмитро Леськів приїхав у Тернопіль на «Дні сталої енергії». Він розповів, що окреме утеплення квартири у будинку руйнує конструкцію будівель.

«Кожен свою квартиру утеплює окремо. На даний час, на жаль, немає чіткого державного підходу до цього питання та розуміння, що це – небезпечно. Люди «утеплюючи» своє приміщення руйнують конструкції будівель, а це – проявляється не одразу, а через 5-10 років. А згідно чинного кримінального кодексу руйнування зовнішніх огороджуючих конструкцій будівель – це кримінальний злочин. Важливо, щоб люди про це знали. В більшості країн це заборонено, там до утеплення будівель підходять комплексно», – розповідає  Дмитро Леськів.

За його словами, з підняттям тарифів на енергоресурси мешканці міст почали підвищувати енергоефективність своїх помешкань, проте, не знають як це робити правильно.

«Управління енергією – це досить складна річ, потрібно багато чого знати. Люди мають розуміти, що замінна вікон – це не енергозбереження, а клаптикове утеплення квартир – злочин», – додає Дмитро Леськів.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео