Студентів закрили на ніч в «Перемозі»

Сьогодні в Українському домі Тернополя «Перемога» розпочалася «Студентська доба-2015» - щорічний проект Молодіжного об’єднання «Файне місто», який цьогоріч присвячений екологічній тематиці. Протягом доби активна молодь міста слухатиме лекції, братиме участь в тренінгах, а вночі писатиме власні еко-проекти.

 Координатор проекту Марія Іщенко каже, що новинкою «Студентської доби-2015» є те, що брати участь можуть не лише представники університетів, але й громадських організацій. «Протягом доби учасники матимуть можливість почерпнути чимало інформації на екологічну тематику, а вже вночі – втілити почуте та засвоєне у власні ідеї», - розповіла «Терену» Марія.

Не виключено, що найкращі проекти можуть бути реалізовані згодом на підприємствах Тернопільщини. До прикладу, один з партнерів заходу - корпорація «Агропродсервіс» заявила про готовність впровадження в діяльність підприємства екологічних проектів-продуктів «Студдоби» і не виключає такої можливості.

«Ми хочемо познайомити молодь з діяльністю підприємства, виробництвом та його впливом на навколишнє середовище, який, як правило, є негативним. Ми розкажемо, які проекти в корпорації вже залучені для зменшення шкідливого впливу на середовище, які в майбутньому плануємо запровадити. А на основі цієї інформації студенти матимуть змогу запропонувати якісь свої ідеї вирішення цих проблем», - розповів перед зустріччю з учасниками «Студентської доби» керівник екологічної служби «Агропродсервісу» Андрій Боліновський.

А тим часом учасники проекту вже чимало наслухалися і взялися до роботи в командах, яка триватиме цілу ніч.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора та з соціальних мереж

Вибір читачів за тиждень

Відео