Тернопільського пенсіонера «зачарували» на гривні і канадські долари

У чергову пасту аферистів потрапив 75-річний житель Тернополя. Зловмисники видурили у пенсіонера усі його  заощадження.

Тривожний дзвінок пролунав у квартирі потерпілого близько 22 години. Дідусь підняв слухавку, і почув, як йому здалося у той момент, голос онука. Той повідомив, що збив на дорозі дитину і потрібно 3 тисячі доларів.

- Та таких грошей у мене зроду не було, - розповідає тернополянин. - Тому й сказав, що можу дати лише дві тисячі гривень та двісті канадських доларів, прихованих на крайні потреби.

До телефонної розмови приєднався інший незнайомець, представившись працівником міліції. Він сказав приготувати готівку, за якою невдовзі приїде водій.

- Мене немов зачарували, - пригадує дідусь. - Навіть не додумався самому зателефонувати до онука. Не насторожив і той факт, що він спитався, де я зараз знаходжуся, адже телефонував мені додому. Я одразу назвав адресу і став чекати працівника міліції.

До чоловіка приїхав молодик у шкірянці та кепці. Гроші потерпілий передавав у під'їзді. Лише повернувшись  до квартири, пенсіонер вирішив подзвонити до онука. Той, як з'ясувалося, спав удома. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік набрав 102.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці розшукують зловмисників, повідомили у СГЗ обласної міліції.

Вибір читачів за тиждень

Відео