«Українська Швейцарія» розпочинається на Бережанщині


Сьогодні у с. Урмань, що на Бережанщині, завершилася реконструкція тваринницької ферми, яка була споруджена у далекому 1958 році. Саме тут корпорація "Агропродсервіс" обрала місце для виробництва екологічно-чистого молока. "Терен" поспілкувався із генеральним директором Іваном Чайківським.

- Іване Адамовичу, вітаємо Вас із відкриттям нового агросектору, який акумулюватиме кошти у бюджет країни. Розкажіть, скільки сил було вкладено у цю справу, і яка кількість робочих місць?

- У нас за останні 25 років дуже мало відкривається ферм в Україні, на превеликий жаль. Наразі у нас не створено нових робочих місць, ми зберегли усі робочі місця, які тут були. Ця ферма була старенька, її можна було б знищити, забути про неї і займатися одним рослинництвом у цьому населеному пункті. Але ми пішли іншим шляхом, ті інвестиції, які були вкладені у цю товарно-молочну ферму, у робочі місця, доволі таки масштабні. Фактично, в одне робоче місце вкладено біля мільйона гривень.

- Жителі сусідніх сіл запитують, коли і у них з'являться схожі ферми, щоб була можливість працювати.

- Ми проводимо ще реконструкцію і будівництво ферми у с. Теофіпілка Козівського району, с. Дружба Тернопільського району, а також у с. Козлів Козівського району. Щодо Бережанського району і довколишніх сіл ми ведемо з головами активні переговори. На наступний рік планується будівництво 4 свинокомплексів, і один із цих комплексів буде розташований на території Бережанщини. Ось такий попереду насичений рік.

- Чи буде переробка сировинного продукту?

За переробку зараз недоречно і зарано говорити. Хоча можна сказати, що у майбутньому на теренах "Бережанської Швейцарії", як ми її називаємо, будемо виробляти прекрасні сири.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео