В Тернополі стартували «Дні сталої енергії»

 В  рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України» сьогодні в місті розпочалися «Дні сталої енергії», які повинні привернути увагу як влади, так і громадськості до проблеми збереження та розумного використання ресурсів. Захід розрахований на два дні, впродовж яких і фахівці профільних галузей, і звичайні тернополяни зможуть дізнатися про методи збереження енергії та, відповідно, власних коштів.

16 та 17 жовтня в Тернополі проведуть семінари стосовно енергоефективності, а в «Палаці кіно» триватиме виставка  енергозберігаючого обладнання та технологій, а також конкурс-виставка малюнків учнів тернопільських шкіл на тему енергозбереження. В плані заходів і тематичні кінопокази: в тому ж «Палаці кіно» безкоштовно «крутили» фільми «Сутінки цивілізації» та «Домівка».

Організатори кажуть, що такі заходи є просвітницькими, адже чимало людей не знають нічого про раціональне використання ресурсів. Проведення «Днів сталої енергії» та популяризація  інформації про енергоефективність мають пробудити в містянах бажання не лише зекономити, але й зберегти природні ресурси.

«Енергоефективність відрізняється від просто економії. Енергоефективність – це споживання енергії відповідно до потреб, але не більше», - пояснив під час прес-конференції заступник міського голови Владислав Стемковський.

Проводити «Дні сталої енергії» планують мінімум два рази в рік – навесні і восени. Які результати принесе Тернополю спроба зробити його енергоефективним та скільки коштів зекономлять в місцевий бюджет – рахуватимуть навесні 2016 року. А поки що в місті функціонують 6 «енергоефективних» проектів, які фінансують Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), загальною вартістю близько 70 мільйонів доларів США.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео