“Євген Удін і компанія” запрошують на виставку

Виставку художніх і графічних робіт знаних в Україні, а також молодих митців, для вільного доступу, відкрили у Тернопільському кооперативному коледжі. У його коридорах свої роботи представила нещодавно створена творча група “Євген Удін і компанія”.

Відкриттю виставки передували кілька дитячо-юнацьких художніх пленерів, на яких талановите підростаюче покоління вчили писати картини, а в підсумку обирали найкращих. Тоді головою журі запросили відомого українського художника і графіка Євгена Удіна. До проведення планерів теж долучилися знані, а також молоді митці – Микола Кафтан, Оксана Бурда, Любов і Володимир Поворозники, Володимир Шумило. Підприємець Ігор Воробець спродюсував юним талантам премії – професійні етюдники та мольберти. По закінчені планерів художники вирішили здобутий зв’язок із молоддю не переривати, й об’єдналися у творчу групу, яку назвали “Євген Удін і компанія”. Першим спільним проектом стала виставка живопису й графіки у коридорах Тернопільськогого кооперативного коледжу. У планах – персональні виставки.

– Будуть персональні виставки, а коли будуть персональні виставки, вони будуть діючі на довгі строки, ніж 10-15 днів, як в галереях. Тут учиться студентська молодь, в коледжі, яка учить образотворче мистецтво. Будуть зустрічі з авторами, буде зустріч з художниками, будуть майстеркласи. Кожний з нас буде проводити тут, я, після цієї виставки роблю я персональну виставку і показую вже на всю площину свої роботи і йде розмова вже по моїх конкретно роботах, потім Шумило, наприклад, Володя, пейзаж, живопис, він так само, – розповідає художник Євген Удін.

І так усі учасники творчої групи. Виставка живопису й графіки відомих, а також молодих митців у Тернопільському кооперативному коледжі працює щоденно, із 9 до 19 години. Побачити мистецькі твори можуть усі. Вхід на виставки до навчального закладу – вільний.

– Ну і ясна річ, що в нас є, як би постійна виставкова площина, на якій кожен пленер, кожна виставочна робота, творчий звіт від творчих поїздок можна буде звітувати тут, в цьому приміщенні, – каже Євген Удін.

Джерело: tv4.te.ua

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео