Житель Тернопільщини відповідатиме за одержання хабара

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя Тернопільського району, який обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди у сумі 1 500 доларів США за вплив на посадових осіб військового комісаріату та його спільниці – в одержанні 200 доларів США за пособництво у вчиненні злочину.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Тернополя пообіцяла через свого знайомого вирішити питання з отриманням призовником військового квитка про непридатність до проходження військової служби.

Отримавши 1 700 доларів США хабара, тернополянка передала знайомому 1500 доларів США для впливу на посадових осіб військового комісаріату, а 200 – залишила собі за пособницькі дії.

За цим фактом розслідувано кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому прокуратурою області направлено до суду стосовно жителя Тернопільського району за ч.2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), а стосовно його спільниці – ч. 5 ст. 27  ч. 2 ст. 369-2 КК України (пособництво в одержанні  неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Прес-служба прокуратури Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео