Реконструкція очисних споруд у Збаражі йде повним ходом (фото)

Під час робочої поїздки у Збаразький район 16 жовтня голова Тернопільської ОДА Степан Барна перевірив хід реконструкції очисних спорудах у місті Збараж. Загалом роботи виконують вчасно.

Завершити реконструкцію і здати очисні споруди в експлуатацію передбачається до кінця 2015 року.

«Головним завданням проекту є забезпечення міста очисними спорудами для очищення стічних каналізаційних вод із застосуванням сучасних технологій, - констатував Степан Барна. – Як відомо, очисними спорудами ніхто не займався десятки років. На даний час очисні споруди у місті Збаражі не функціонують. За час експлуатації об'єкт втратив необхідні інженерні характеристики, зношеність устаткування майже стовідсоткова і поточному ремонту не підлягає. Тут здійснюється лише механічне очищення каналізованих вод, що призводить до скиду у місцеву річку Гнізна неочищених скидів. А це негативно впливає  на  стан води і здоров`я мешканців навколишніх сіл».

Також, за словами очільника краю, відсутність технічно справних очисних споруд призводить до значних штрафних санкцій з боку відповідних контролюючих органів, що супроводжується додатковим фінансовим навантаженням на комунальне підприємство, що надає послуги водовідведення у м. Збараж.

Довідково: Загальна вартість реалізації проекту майже 16 мільйонів гривень. Це кошти з державного Фонду регіонального розвитку – 14 мільйонів, а також співфінансування з районного та міського бюджетів. Сесією районної ради виділено 330 тисяч та один мільйон 254 тисячі гривень – на сесії міської ради.

Прес-служба ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео