Школярів Тернополя навчають економити енергію

Місцева школа №24 своїх дітей ще з першого класу вчить економити на всьому. Дітям продемонстрували, як можна економити електроенергію.

Школярам показали різницю між звичайними лампочками, які витрачають 90% енергії на нагрівання, та енергозберігаючими, які 100% ресурсу направляють лише на освітлення.

Дітей цієї школи навчають за шведською програмою ще з першого класу. Увесь “економний” курс триває 9 років. Учні вчаться економити практично все: воду, паливо, простір, навіть повітря. За словами вчителів, результат є, і шведські гості дивуються, як легко програма засвоюється учнями, пише “Без табу”.

Після повного курсу навчання учні пишуть декларацію, у якій обіцяють не зраджувати принципам економії впродовж усього життя.

Додамо, що, крім дотримання програми, школярі займаються також розробкою власних ідей економії, які, як розповідають вихователі, вражають.

Школа №24 - одна з чотирьох в Україні та єдина в області, яка впроваджує шведську навчальну програму з енергоефективності. За неї навчальний заклад отримав сертифікат Міністерства освіти та науки України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео