Вихованці художньої школи розписали холодний метал пасторальними малюнками (фото)

Під час незліченних поїздок на схід на складі тернопільського Логістичного центру допомоги бійцям АТО назбиралося достатньо використаних гільз від снарядів, котрі українські захисники вручали волонтерам у вигляді сувенірів, аби хоч якось віддячити за доброчинну працю.

Нещодавно Тернопільська художня школа ім.М.Бойчука, зокрема, керівник закладу Євген Чопик, відгукнулися на прохання волонтерів Логістичного центру здійснити художній розпис використаних гільз від снарядів, аби з їхнього продажу на аукціоні виручити кошти для потреб українських воїнів.

15 жовтня волонтери завітали у художню школу, щоб забрати готові вироби мистецтва. Побачивши майстерність, яку втілили педагоги та учні школи на гільзах, волонтери були у захваті. Діти розписали холодний метал пасторальними українськими хатами, соняхами, маками, прикрасили стародавніми орнаментами і національною символікою.

    

Варто зауважити, що волонтери Логістичного центру Лю Пка Вовк і Віталій Тераз свого часу були учнями цієї школи. І саме Віталій був автором ідеї, виконав величезний шмат організаційної роботи, аби втілити проект у життя.

За вагому виконану роботу волонтери вручили учням, колективу і керівнику закладу Євгену Чопику подяку від Логістичного центру допомоги бійцям АТО за небайдужість і щирість у підтримці українських воїнів.

Найближчим часом відбудеться аукціон з продажу безцінних шедеврів, виручені кошти з нього йтимуть на потреби захисників. Віримо, що, поєднуючи зброю із мистецтвом, зробимо ще один крок, аби допомогти нашим хлопцям обороняти країну, йдеться на сторінці Народна допомога - Тернопіль у Фейсбуці.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео