Хабарника і його спільницю «накрила» прокуратура

Жителя Тернопільського району та його спільницю звинувачують в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 1700 доларів США за обіцянку посприяти в одержанні військового квитка з метою ухиляння від служби в армії. За цим фактом розслідувано кримінальне провадження, обвинувальний акт направлено до суду прокуратурою Тернопільської області.

Як встановило досудове розслідування, тернополянка пообіцяла через знайомства допомогти «відкосити» від армії і отримати військовий квиток з даними про непридатність до служби у війську. За це жінка захотіла 200 доларів США, а її знайомий отримав 1500 доларів за те, що мав вплинути на посадовців військкомату.

Дії жителя району та тернополянки підпадають під ч.2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) та ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) відповідно.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео