На Зборівщині діти наїлися отрути для гризунів

У ніч на 18 жовтня до правоохоронців звернувся дільничний лікар районної лікарні Зборова. Він повідомив про госпіталізацію одразу трьох малолітніх жителів міста з діагнозом ентеральне отруєння. Постраждалі – троє дівчаток 2011, 2012 та 2013 років народження.

Місцеві міліціонери, оглянувши будинки потерпілих, одразу знайшли джерело отруєння. Батьки однієї з дівчаток намагалися самотужки справитися із мишами, що завелися в їх будинку. У кількох місцях господарі розкидали отруту для гризунів. А діти, граючись, чи то просто її зачепили, а чи наїлись, не розпізнавши небезпеки.

Дітям вже провели необхідні медичні процедури. Потерпілих ще залишають у лікарні для проведення додаткових аналізів, проте медики оцінюють їх стан як задовільний.

Пам’ятайте, отруйні речовини, які ви використовуєте для знищення гризунів, насправді потужна зброя невибіркової дії. Будьте дуже обережними при взаємодії з подібними засобами, особливо, якщо в оселі є малолітні діти чи тварини. Не залишайте труйку на видному місці та максимально обмежте доступ дитини до приміщення, де проводите санітарну обробку.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео