Підгаєцькій гімназії добрі данці передали шкільні дошки

Гуманітарну допомогу від Фонду «Збережи Україну» Українсько–Данської Волонтерської Спілки отримала гімназія і районна лікарня у Підгайцях на Тернопільщині. Про це повідомив сайт Підгаєцької РДА.

Допомога, доброчинність – справа, звісно, добра, але дивує, що серед переданої гімназії ім. Маркіяна Паславського «гуманітарки», числяться, зокрема, елементарні речі: шкільні меблі і дошки, столи, стільці, офісні крісла, лампи денного світла, посуд для шкільної їдальні, кухонне обладнання, електроплити, тенісні столи, тренажери, ковролінове покриття, миючі засоби і засоби особистої гігієни, вживаний одяг (!)… Усе це, як йдеться на сайті, буде використане «для покращення умов навчально-виховного процесу, харчування, занять фізичною культурою і спортом учнів гімназії». Особливо тішить слово «харчування». Оскільки у переліку допомоги про нього не йдеться, то постає питання: чим же харчуватимуться бідні учні? Шкільними дошками, тенісними столами?

І, може, вже й крамольним буде запитати: чому чиновники районної адміністрації, яка опікувалася доставкою данського вантажу, не знайшли способу придбати для дітей нові столи і дошки? Та що там питати… Їм, певно, легше «освоїти» беушне добро і продемонструвати добродійникам почуття «глибокої вдячності», аніж гонорово розкинути мізками і купити необхідне у місцевих майстрів.

До речі, районній лікарні перепали ліжка, м’який інвентар, інвалідні коляски. Також не нові, але тут уже йдеться не про дітей, а про дорослих. Вони звичні, перетерплять…

Наталія ТАРНАВСЬКА 

Вибір читачів за тиждень

Відео