У Тернополі підтримали маршем ув’язнених патріотів

Громадські активісти пройшли маршем центром Тернополя, завершивши його біля стін обласної міліції. Так тернополяни протестували проти ув'язнення бійців АТО та активістів, яких називають політв'язнями нинішнього режиму.

Активісти "Правого Сектора", ЦК "Азов", футбольні фанати та всі охочі взяли участь в акції "Свобода патріотам". З собою вони несли плакат із зображеннями бійців ДУКу Андрія Медведька та Дениса Поліщука, яких правоохоронні органи звинувачують у вбивстві Олеся Бузини.

- Акція має на меті показати, що ми не згідні із ситуацією, яка триває останні півтора роки, - пояснює керівник "Правого Сектора" Тернополя Василь Лабайчук. - Люди, які ще вчора боролися із режимом Януковича, сьогодні вже сидять у СІЗО через безпідставні звинувачення. Останній яскравий приклад - двоє "айдарівців", які везли спійманого сепаратиста до правоохоронних органів. А тепер хлопців звинувачують у викраденні людини.

Активісти пішли до стін УМВС, щоб передати лист-звернення і попередити, що міліція обіцяла бути з народом, пояснив пан Лабайчук. До мітингарів вийшов начальник обласної міліції Олександр Богомол. Звернення від мітингарів він прийняв.

 - На жаль, я не можу прокоментувати ситуації, які описують хлопці, - пояснює пан Богомол. - Адже вони мали місце не на території нашої області. Однак звернення я приймаю і обіцяю, що все, що залежатиме від нас, правоохоронні органи будуть робити. І щиро сподіваюся, що в ситуації із хлопцями розберуться по закону.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео