Затримали посадовця за хабар у розмірі 200 тисяч гривень

Працівник управління Держгеокадастру у Тернопільській області за 200 тисяч гривень та 1 тисячу доларів США пообіцяв вплинути на одного із селищних голів області та посадовців Держгеокадастру для вирішення питання з виділенням землі та виданням наказу про користування ділянкою у 2 га.

Правоохоронці встановили, що працівник управління Держгеокадастру за певну "винагороду" пообіцяв посприяти у прийнятті рішення головою однієї з селищних рад області про погодження проекту землеустрою, а також відведення приватному підприємцю земельної ділянки для будівництва об’єкту малої архітектурної форми. Крім того, посадовець пообіцяв вплинути на посадових осіб Держгеокадастру у Тернопільській області щодо видачі наказу на право користування земельною ділянкою загальною площею 2 га для ведення особистого селянського господарства.

Сьогодні, 20 жовтня, правопорушника було затримано працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Тернопільській області в момент одержання ним неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень та 1 тисячі доларів США.

Предмет хабара вилучено. Раніше за вказаним фактом слідчим управлінням УМВС України в Тернопільській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Джерело: www.mvs.gov.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео