Талановита донька геніального батька їде до Тернополя

Скрипалька Богдана Півненко, яку ще називають українським Паганіні у спідниці, виступить разом з симфонічним оркестром на сцені філармонії 4 листопада. Початок - о 18.30. Про це повідомили 20 хвилин.

У програмі:
- А. В’єтан - концерт для скрипки з оркестром №5 ор.37
- Г. Венявський  – фантазія на теми з опери “Фауст” Ш.Гуно, а також твори Й.Брамса, Ш.Гуно, Ж.Оффенбаха
Диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль.

Видатний композитор Валентин Сильвестров вважає Богдану Півненко скрипалькою світового значення, яка нічим не поступається Співакову чи Кремеру. Вона віртуозна, емоційна, її музика потужна, несамовита і водночас ніжна.

Богдана Півненко вже виступала у тернопільській філармонії з неабияким успіхом.
Талант Богдани Півненко гранили видатні скрипалі-професори Б. Которович та І. Пилатюк у Національній музичній академії України імені П. Чайковського, а також російські метри В. Третяков і З. Брон, розповідають у філармонії.

Скрипалька — лауреат міжнародного конкурсу інтерпретаторів-інструменталістів у Кишиневі (1997), міжнародного конкурсу імені М. Лисенка в Києві (1997), лауреат національної програми "Нові імена України" (1997). У 2000–2004 рр. — концертмейстер Державного камерного ансамблю "Київські солісти", у складі якого репрезентувала українську культуру на провідних міжнародних фестивалях, в тому числі на Віденському, де отримала Гран-прі. Не раз брала участь у прем′єрному виконанні творів сучасних композиторів. Як солістка виступає з провідними камерними та симфонічними оркестрами України, веде активну гастрольну діяльність — у Німеччині, Іспанії, Франції, Австрії, Росії та ін.

Нагадаємо: Богдана Півненко – донька художника з Тернопілля Івана Марчука, який визнаний одним із 100 геніїв світу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео