10 художників з усієї країни малювали картини задля допомоги бійцям АТО

Перший в Україні живописний пленер «Байда SICH Вишнівець-2015» завершився у Збаражі. Понад 10 художників з усієї країни малювали картини задля допомоги бійцям АТО. Усі вилучені кошти з продажу понад 100 робіт підуть на потреби нашої армії. «Терен» мав прекрасну нагоду поспілкуватися із художником, членом спілки художників України Миколою Шевчуком.

- Сьогодні відбувається таке дійство, коли художники малюють картини і віддають їх на продаж задля допомоги армії. Хто долучився до такого проекту і хто був ініціатором?

- Ідея Байди Вишневецького - це ініціатива нашого губернатора Степана Барни, а втілення - практично я, Олег Снітовський, Богдан Ткачик займалися підготовкою цього проекту. Проходили уже неодноразово аукціони для збору коштів на підтримку наших бійців. Цей проект заключає в собі матеріальні плани по творах, бо кожен митець поповнює фонди національні для боротьби із агресором. Ми шукатимемо можливості по матеріальній реалізації своїх творів.

- Скільки художників з'їхалося у Збараж?

- У планах проведення пленеру було 12 художників, але не всім їм обставини дозволили бути присутніми з нами, тому у результаті було 10 художників із 7 областей України. Ми плідно попрацювали, бо сама тема проведення пленеру патріотично-виховна, волонтерська, вона надихала хлопців працювати від ранку до вечора. Щодня за будь-яких умов і обставин працювали. Результат такий - 100 полотен. Це – фантастичний результат.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео