Поки тернополянка заспокоювала дитину, злодій вкрав сумку

Останнім часом в Тернополі почастішали випадки особливих квартирних крадіжок. Злодії, що орудують в цьому полі теж, зазвичай, специфічні - наркомани або дрібні злодюжки.

Часто тернополяни, отримавши якийсь грошовий переказ чи знявши гроші у банкоматі, одразу йдуть додому. Більшість не має звички озиратись у пошуках стеження. А ще дуже часто, зайшовши в квартиру, ми одразу поспішаємо помити руки, чи йдемо на кухню, залишивши сумку в прихожій і не потурбувавшись замкнути вхідні двері. Саме цим і користуються злочинці. Прослідкувавши за жертвою, вони тихо проникають в оселю, хапають сумку і зникають в невідомому напрямку.

Таких випадків у Тернополі постійно реєструють все більше. 21 жовтня жителька мікрорайону Дружба, 1984 року народження, повернулася з магазину і одразу ж забігла в кімнату, де плакала її дитина. Коли ж повернулась у прихожу, то помітила, що сумка зникла. Разом з документами, ключами, банківськими картами у жінки викрали 3850 гривень. Знайти злодія в такій ситуації майже неможливо.

Тернополяни, будьте уважними. Завжди, повернувшись додому, в першу чергу закривайте вхідні двері. Не створюйте сприятливих умов для злодіїв. Пам’ятайте, що попередити крадіжку простіше, аніж потім шукати злочинця.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео