Працівникам КП «Теплокомуненерго» пообіцяли виплатити зарплату

У Тернополі працівники КП «Теплокомуненерго» влаштували пікет. Люди вимагали заробітну плату, яку їм заборгували за кілька місяців.

 У міській раді кажуть, що така ситуація виникла через дії урядуЗокрема, через урядові постанови усі кошти, які надходять до підприємства, одразу вилучаються як оплата за газ та електроенергію.

Також уряд не повертає компенсацію за різницю у тарифах і на всю область виділив субвенцій лише 4 мільйони, коли тільки Тернополю необхідно більше 40 мільйонів.

З працівниками підприємства зустрівся заступник міського голови Владислав Стемковський. Він запевнив працівників, що найближчим часом вони отримають свої кошти.

-  На сьогоднішній день є кількамісячна заборгованість по заробітній платі. В першу чергу така ситуація склалась через урядову політику. Міська рада виділила 6 мільйонів гривень, як фінансову підтримку, але все рівно є близько трьох місяців заборгованості, яка може бути покрита після того, як податкова відшкодує ПДВ в сумі 6 мільйонів. Люди отримували гроші, але це не є вся сума, яку вони заробили за декілька місяців, - розповів Владислав Стемковський. 

Джерело: www.0352.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео