Тернопільські рятувальники вдосконалювали вміння надавати домедичну допомогу постраждалим

Сьогодні фахівці ДСНС в Тернопільській області організували для своїх колег зі служби порятунку заняття з надання першої домедичної допомоги постраждалим. Такі курси періодично проводять для рятувальників. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС.

Під керівництвом начальника лікарсько-експертної комісії Управління майора служби цивільного захисту Богдана Юрійовича Ягельського рятувальники вдосконалювали свої вміння та навички з надання першої домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях, які найчастіше трапляються під час їхньої професійної діяльності, а саме при обвалах будівельних конструкцій, падінні з висоти, при дорожньо-транспортних пригодах, ураженні вогнепальною зброєю, тощо. Теорію закріплювали практичними вправами, а наостанок переглянули навчальний відеоматеріал.

«Такі заняття є надзвичайно важливими для наших бійців. Адже у корені самої професії «рятувальник» знаходиться її основне завдання – порятунок людських життів. А виклики на різного роду надзвичайні ситуації дуже часті, і ніхто не може передбачити, що ж коїться на місці події», – розповів прес-службі ДСНС в Тернопільській області майор Богдан Ягельський.

Соломія ШАЛАЙ

Фото прес-служби Управління ДСНС в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео